fredag 7 oktober 2011

Messmörskräm med Blåbär


Nu på höstkanten är vi många som gärna tillagar vilt av olika slag eller kokar mustiga grytor. En sådan middag kan vara god att avrunda med en liten dessert av norrländska råvaror. Igår vispade jag ihop messmör med grädde och fördelade i små snapsglas tillsammans med blåbär och valnötter. Krämen blir len som en smekning mot gommen och passar utmärkt till de naturella blåbären.




Messmörskräm med blåbär 4 st

  • 1 dl messmör
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl blåbär
  • 1 dl valnötter
Gör så här. Mät upp messmör och grädde i en skål. Vispa med elvisp till fast konsistens. . Hacka valnötterna. Lägg några blåbär i botten av fyra små glas, strö over några nötter och skeda på en klick messmörskräm. Upprepa till ingredienserna är slut. Servera med en kopp gott kaffe.