måndag 10 december 2012

Senapsmarinerad julkorv i bröd


Anledningen till att jag har lite svårt för julkorv är den grå färgen. Det är som att jag inte riktigt hinner ge smaken en ärlig chans innan minnesbilden av de grå slantarna i skolans stora stålbläck tar vid(eller de små konkava korvbitarna som glömts kvar i "dopp-i-grytan" kastrullen till juldagsmorgonen..). 

Idag gav jag julkorven en helt ny chans. Vi började ett nytt kapitel. Jag marinerade den nykokta, tunt skivade korven i en senapsvinägrett med balsamvinäger. Den grå färgen försvann, senapen integrerades med korven på ett fenomenalt vis och kråkan var nöjd och glad. 


 Senapsmarinerad julkorv i bröd 4 port
  • 300 g julkorv
  • 2 msk stark grovkorning senap
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 dl neutral olja
Gör så här: Vispa samman senap. honung, balsamvinäger till en jämn konsistens. Tillsätt oljan droppvis under vispning. 
Skiva korven i tunna skivor. Koka den i saltat vatten ca 8 min. Ta upp den. Låt den rinna av och blanda ner den i vinägretten. Servera i bröd med sallad och syrade grönsaker

Recept på syrade grönsaker finns HÄR

Senapsvinägrett som passar till det mesta
korv med bröd jul-edition! julkorv-syrad blomkål -mangold