måndag 23 september 2013

Äggröra med ricotta och svamp

Idag var jag ute på årets första svamprunda. Jag travade självsäkert, målmedvetet mot den plats där jag hittade litervis med både gula och trattkantareller förra året. Väl framme kunde jag konstatera att beståndet var lite skralare i år och att jag skulle bli tvungen att leta... och leta gjorde jag. Till slut hittade jag en liten samling kantareller och några taggsvampar. Vid det laget var jag lite trött och hungrig så jag knatade hem och lagade lunch. Äggröra med ricotta och så all min nyplockade svamp, fräst i en liten klick smör. Imorgon gör jag ett nytt försök i svampskogen och hoppas på bättre utdelning. Äsch, hittar jag inga svampar så får det bli lingon.
Vispa ihop två ägg med en skvätt mjölk eller grädde. Stek på svag värme under omrörning. När äggsmeten börjar stelna- rör i 0,5 dl ricotta. Salta, peppar och servera med svamp och gräslök.

Jag låter min svamp stekas i lite olja tills allt vatten ångat bort. Då tillsätter jag en lite klick smör för smaken och färgens skull.

Här snålas inte med gräslöken